Lokalne vesti

Počela izgradnja nasipa kod Starog Kostolca

Danas su počela izgradnja nasipa na tri kilometara dugom nebranjenom delu priobalja Mlave do ušća u Dunav.

Izgradnja nasipa od velikog je značaja za stanovnike sela koja se nalaze na ovom području, a pre svega Starog Kostolca koji je nekoliko puta poslednjih godina bio neposredno ugrožen zbog izlivanja reke i podzemnih voda.

Projekat je vredan  117 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva preko Direkcije za vode.

Ministar Saša Dragin podsetio je da  je Stari Kostolac prošle godine krajnjim naporima odbranjen od poplavnog talasa Mlave i dodao da će izgradnjom nasipa i rešavanjem problema podzemnih voda stanovnici trajno biti zaštićeni.

„Da se to više nikada ne bi desilo, mi smo održali naše obećanje, kao što uvek i održavamo naša obećanja. Danas počinje izgradnja odbrambenog nasipa , koji će zauvek da otkloni opasnost od plavljenja Starog Kostolca. Ministarstvo poljoprivrde, šumarstva i vodoprivrede će taj posao obaviti.To je posao koji mora da se uradi. Danas otvaramo radove. Nadamo se da će radovi biti uspešni i da će se brzo završiti", kazao je ministar

Načelnik Braničevskog okruga Goran Petrović kaže da  je Požarevac od 2007.godine pokazao da sa dobro organizovanim službama može da se odbrani od poplava u Starom Kostolcu, ali i da kvalitetnim radom na projektu dobije podršku ministarstva.

"Ovaj projekat je zato  višestruko važan. Pokazuje da jedna dobra organizacija I želja za kvalitetnim radom može da dovede do investicija. Zbog toga smatram da je današnji dan jako važan, ne samo za Kostolčane, već i za grad Požarevac  jer označava početak realizacije velikh projekata na kojima svi zajedno moraju da rade", rekao je Petrović

Meštani Starog Kostolca  već nekoliko decenija trpe posledice izlivanja Mlave, a najteža situacija bila je 2006,godine kada je reka poplavila oko 80 objekata.

Izgradnja nasipa trebalo bi da se završi za 12 meseci.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend