Lokalne vesti

Počela podela higijenskih paketa za korisnike usluge Narodne kuhinje

Grad Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom i volonterima počeo je raspodelu higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje, reč je o 900 lica, odnosno više od 300 porodica.

Danas je raspoređeneo 350 paketa na adrese korisnika Narodne kuhinje a higijenska sredstva su obezbeđena za naredna dva meseca, saopštava lokalna samouprava u Požarevcu.

U higijenskim paketima se nalaze prašak za veš, šamponi, sapuni, toaletni papir, tečnost za sudove, paste za zube i ostali nužni proizvodi potrebni za održavanje higijene.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je odlukom lokalnog štaba za vanredne situacije isporuka higijenskih i lanč paketa obezbeđena i za socijalno ugoržene koji nisu korisnici usluge Narodne kuhinje.

Radi se o 350 osoba i za njih je ovaj vid pomoći obezbeđen za naredna dva meseca. U lanč paketu se nalazi brašno, šećer, so, ulje, testenine i druge životne namirnice. Raspodela lanč i higijenskih paketa za ove kategorije počinje sutra. Štab za vanredne situacije razmatra da na ovu pomoć obezbedi za još neke socijalne kategorije stanovništva.

U dopisu se ponovo apeluje na lica preko 65 godina da ostanu kući i poštuju mere samoizolacije, kao i da koriste brojeve telefona kol centra, preko kojih gradski volonteri mogu da im izađu u susret nekim njihovim zahtevima. Grad ima oko 200 volontera koja se po potrebi  angažuju

Brojevi telefona call centra: za teritoriju Grada Požarevca su 061 17 38 169, 061 17 05 907 i 061 65 71 451. Za teritoriju Gradske opštine Kostolac, broj telefona je 061 17 381 85

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend