Lokalne vesti

Počele prijave za memorijalni turnir “Dragutin Tomašević”

Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi počeo je sa primanjem prijava za učešće na memorijalnoj trci «Dragutin Tomašević», šesnaestoj po redu, koja će se ove godine održati 23. maja.

Pravo podnošenja prijava, najkasnije do 13. maja, imaju atletičari svih starosnih kategorija, kao i kadeti vojne i policijske akademije. Trka ustanovljena u znak sećanja na prvog srpskog olimpijca, startovaće u njegovom rodnom selu Bistrica i odvijaće se stazom dugom 10.073 metra, sve do Trga Bate Bulića u centru Petrovca.

Svake godine, u ovoj trci učestvuju brojni domaći i strani atletičari, ali i predškolci, osnovci i srednjoškolci. Dragutin Tomašević (1890-1915), član viteškog društva «Dušan silni» i desetostruki šampion Kraljevine Srbije, 1912. godine takmičio se u maratonu na Olimpijadi u Štokholmu gde je, u konkurenciji od 62 takmičara, zauzeo 37. mesto.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend