Lokalne vesti

Počeli radovi na postavljanju balon hale

Na prostoru gde su se nalazili teren za odbojku na pesku i zelena površina Gradskog bazena, počeli su zemljani radovi na postavaljanju balon hale.

Nenad Mitić, V.D. direktor Kulturno-sportskog centra Požarevac za Boom93 kaže da kraj zemljanih radova očekuje do kraja nedelje. On očekuje da će uskoro početi i radovi na betoniranju i montaži same balon. Kraj radova se očekuje do kraja godine.

Mitić je napomenuo da će Kulturno – sportski centar sledeće godine proširiti prostor bazena prema gradskom stadionu gde će se deo pratećeg sadržaja, koji se nalazio na mestu gde se postavlja balon hala, prebaciti.

Balon hala dobijena je iz projekta „Kultura bez granica“ koji se sufinasira  sredstvima iz IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije. U sklopu ovog projekta nabavljena je bina koja je u grad pristigla u oktobru. Projektom je predviđeno održavanje kulturno-sportskih manifestacija u Požarevcu i Anini (udruženja likovnih kolonija, folklorni ansambli, horovi, ples, turnir u malom fudbalu za veterane), kao i održavanje sajma starih zanata i proizvođača poljoprivrednih proizvoda.

Ukupna vrednost projekta je 502.000 evra, od čega je gradu Požarevcu pripalo 277.000 evra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend