Lokalne vesti

Počeli „Setroljinski dani Preobraženja“

U porti manastra Sestroljin sinoć su otvoreni 17. po redu „Sestroljinski dani Preobraženja“.

Ovu manifestaciju je otvorio Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca koji je istakao da naselje Poljana ima dva velika sabora, Uskršnji etno festival i „Sestroljnski dani Preobražanje“.

„Činjenica da se ovde okupljamo već sedamnaesti put, a da i susreti oko Uskrsa traju već petnaest godina, govori da se u Poljani poštuje tradicija i to je važno iz mnogo razloga. Najveći razlog je taj da uvek moramo biti svesni da smo običaje, zemlju i znanje od starijih nasledili i da to uvek moramo pamtiti.“ rekao je Spasović.

Prvog dana svečanosti nastupila je ženska pevačka grupa GANIP-a iz Požarevca kao i kao KUD „Mladost“ iz Poljane, KUD „Miljković“ iz Ćirikovca i KUD „Klenovnik“. Danas na programu je planirano da nastupi KUD „Mladost“ sa gostima kao i koncert narodne muzike.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Požarevac.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend