Lokalne vesti

Počelo prijavljivanje za popisivače

Danas u Požarevcu počinje prijavljivanje za popisivače u predstojećem popisu stanovništva koji će biti sproveden u prvoj polovini oktobra.

Gradska uprava Požarevca otvorila je 4 lokacije za prijavljivanje koje će se vršiti od danas do 19.avgusta, od 8 do 15 sati.

Građani se mogu prijaviti u mesnim zajednicama Gornja mala, Bulevar, Braća Vujović i opštinskoj upravi u Kostolcu.

Izabrano je više od 40 instruktora koji će pojedinačno biti zaduženi za obuku 10 do 15 popisivača, u zavisnosti od naseljenosti određenog područja.

Prema popisu iz 2002.godine Požarevac je imao oko 74.000 stanovnika. Medjutim, takav podatak je nerealan jer je registrovano  čak 69.000 birača.

Popisivači mogu postati punoletni državljani Srbije sa najmanje srednjim obrazovanjem, čitkog  rukopisa, koji dobro poznaju teren i stanovanje u naselju za koje se prijavljuju.

Prednost imaju studenti i nezaposleni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend