Lokalne vesti

Počeo drugi upisni rok na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija

Drugi upisni krug počeo je danas, 2. i trajaće do 4. septembra do kada će kandidati moći da se prijave u prostorijama škole. U ovom upisnom krugu mesta ima na svim smerovima, a slobodno je 115 samofinansirajućih i 25 budžetskih mesta.

Kako su za Boom 93 ranije rekli u studentskoj službi ove škole na svakom od pet smerova koliko ih ima u školi, ima još uvek i budžetskih i samofinansirajućih mesta, osim na elektrotehnici gde su popunjena sva budžetska mesta, ali zato ima još 27 mesta za studente koji će se sami finansirati.

Smer zaštita bilja ima 25 slobodnih mesta, od toga 17 samofinansirajućih i 8 budžetskih. 

Na smeru zaštite životne sredine, za sada ima najviše mesta i to 27 na samofinansiranju i 8 na budžetu, slična situacija je i na smeru mašinstvo gde takođe ima 27 samofinansirajućih i 5 budžetskih mesta, dok je najmanje mesta na prehrambenoj tehnologiji, 17 mesta za studente koji će se sami finansirati i 4 za one koji mogu da se finansiraju iz budžeta. 

Prijemni ispiti će se polagati u petak 6. septembra, od 10 do 12 časova. 

Konačna rang lista biće objavljena 9. septembra, dok će se upis studenata vršiti od 10. do 12. septembra.   

Školarina u iznosu od 55.000 dinara može se uplatiti na devet mesečnih rata, sa izuzetkom da se prilikom upisa plaća 15.000 dinara, a ostatak od 40.000 može se uplatiti na osam mesečnih rata.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend