Lokalne vesti

Počinje Festival muzičkog filma

U okviru letnjeg programa Centra za kulturu od 17. do 21 jula održaće se festival muziškog FEMUF filma u okviru kog će biti prikazano 5 nekomercijalnih filmova sa muzičkom tematikom. Projekcije su planirane na letnoj sceni Centra za kulturu svake večeri od 21 čas.

Cilj festivala je promovisanje filmskih i muzičkih vrednosti, pa će gledaoci imati prilike da se upoznaju sa različitim muzičkim pravcima.

Ukoliko vreme ne bude bilo odgovorajuće filmovi će biti pušteni u maloj sali. Ulaz je besplatan.

Prve festivalske večeri biće prikazan dokumentarni film “Beside Bowie”, reditelja Džona Brevera, koji u središtu pažnje ima doprinos Mika Ronsona stvaralaštvu Davida Bouvija u sedamdesetim godinama prošlog veka. Narednog dana gledaoce očekuje film o čuvenoj operskoj divi Mariji Kalas iz 2018. godine. Treće večeri festivala biće prikazan film “Django melodies”,  francuska drama reditelja Etiene Comara, priča o Đangu Reinhardtu, čuvenom gitaristi I kompozitoru, kao I nejovom letu iz nemačkog okupiranog Pariza 1943. godine.  Četvrte večeri na repertoaru je film “England is mine” o počecima nastanka kultne engleske grupe “The Smiths”, dok je za poslednje veče festivala predviđen film “Whitney”, intimni dokumentarni film, ali i lični portret pevačice i njenih bliskih osoba,

Prema rečima Dragana Lazovića, iz Centra za kulturu, za razliku od ranijih godina kada je festival imao prateće sadržaje u vidu koncerata domaćih bendova, ove godine budžetom nisu predviđena sredstva za realizaciju tog programa.

Takođe, Lazović ističe da je poslednjih godina sve teže naći i odabrati dobre nekomercijalne filmove, ali da su se potrudili da u program uvrste što kvalitetnije filmove koji će biti prikazani publici i pozvao sve zainteresovane da letnje večeri provedu uz muzičke filmove.

Program festivala:

17. jula film „BESIDE BOWIE“
18. jula film „MARIA BY CALLAS“
19. jula film „DJANGO MELODIES“
20 jula film „ENGLAND IS MINE“
21. jula film „WHITNEY“

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend