Lokalne vesti

Počinje Ivanjdanski vašar

Pripreme za tradicionalni Ivanjdanski vašar koji se održava 6, 7, i 8. jula su u toku. Od 22 časa večeras zatvaraju se ulice oko Kulturno-sportskog centra. Kako je za Boom 93 rekao Slobodan Jović, direktor JKP „Komunalne službe“, vašar će biti postavljen u ulici Lole Ribara, Ilije Gojkovića i delu Partizanske i Stiške ulice.

Cena zakupa je na prošlogodišnjem nivou i iznosi 1.670 dinara po kvadratu, a kako Jović ističe naplatu zakupa će vršiti radnici komunalnih službi u saradnji sa tržišnom inspekcijom, jer je od prošle godine grad uveo 2% takse koja ide prema gradu.

Na terenu su postavljeni mobilni toaleti, cisterna sa vodom, a obezbeđena su dežurstva radnika komunalnog, ali i prisutnost policije i pozornost Hitne pomoći.

Jović napominje da je prema procenama Sedmojulski vašar u Požarevcu, pored šabačkog i negotinskog jedan od najvećih u Srbiji.

Vašar svake godine od 6. do 8. jula poseti veliki broj Požarevljana i ljudi iz okoline. Prodavci obično u Požarevac dolaze sa smederevskog vašara koji požarevačkom prethodi, a poslednjih godina se ustaljuje i nezadovoljstvo prodavaca sve lošijom kupovnom moći ovdašnjeg stanovništva.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend