Lokalne vesti

Počinje nedelja ruske kulture

Večeras počinje nedelja ruske kulture u Požarevcu pod nazivom “Iz Rusije s ljubavlju“.

Manifestaciju otvara predavanje o Ćirilu i Metodiju i osnovama slovenske pismenosti. Predavanje će u Galeriji „Milena Pavlović Barili“ od 18 sati održati dr Tomislav Jovanović, redovan profesor Filološkog fakulteta u Beogradu.

U 20 sati u Maloj sali centra za kulturu biće prikazan film „Legenda br.17“, reditelja Nikolaja Lebedeva, pobednik festivala „Sergej Bondarčuk“.

Ruska nedelja predstavlja mini reprizu medjunarodnog festivala savremenog ratnog filma “Sergej Bondarčuk” koji se svake godine održava u Podmoskovlju. Filmske projekcije će biti dopunjene i drugim oblicima umetnosti, poput poezije, muzike i pozorišne umetnosti.

Ulaz za sve programe u okviru festivala “Iz Rusije s ljubavlju” je slobodan.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend