Lokalne vesti

Počinje smotra amaterskih pozorišta Braničevskog okruga

Šesta smotra amaterskih pozorišta Braničevskog okruga održaće se od 23. aprila do 27. aprila 2018. godine, u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu.

U ponedeljak, 23. aprila, na otvaranju smotre nastupiće pozorište „Milivoje Živanović“ iz Požarevca sa predstavom „Idemo u lov“, Fejdo Žorža, u režiji Siniše Stankovića.

Druge večeri smotre, u utorak, 24. aprila, kostolačkoj publici predstaviće se glumci amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića, sa predstavom „Zaobići gospođu Makam“, autora Rej Kunija, u režiji Tabučić Fuada.

U sredu, 25. Aprila, nastupiće pozorište „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi, Stjuart Majkla, u režiji Branislava Nedića.

Četvrtog dana smotre, 26. Aprila, predstaviće se pozorište „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta, sa predstavom „Profesionalac“, u režiji Marine Milićević.

Petog, poslednjeg dana smotre, nastupiće amatersko pozorište iz Krnjeva, predstavom „Srpska drama“, po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Predraga Živanovića.

Sve predstave se igraju u večernjim terminima sa početkom od 20:00 časovaa, a cena ulaznice je 150 dinara. Organizatori su Pozorište „Castellum“ iz Kostolca i Kulturno sportski centar „Kostolac“, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Svake večeri biće proglašeno najbolje glumačko ostvarenje. Poslednje večeri stručni žiri će proglasiti najboljeg glumca smotre, kome će biti uručena plaketa „Željko Karan“, u čast kostolačkog dramskog pisca, pozorišnog reditelja i osnivača pozorišta „Castellum“.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend