Lokalne vesti

Počinju „Kraljevski dani“

Petnaesta po redu manifestacija „Kraljevski dani“ osnovne škole „Kralj Aleksandar I” počeće u petak 7. decembra i trajaće do 14. decembra kada će biti obeležen dan škole.

Kao i prethodnih godina, „Kraljevski dani“ će biti obeleženi zanimljivim i raznolikim programom koji su pripremili đaci i profesori osnovne škole „Kralj Aleksandar I“. 

Sutra u maloj sali škole, sa početkom u 18 časova, filmom o maratoncu Goranu Nikoliću „Kada ima volje, ima i načina“ zvanično će početi ova manifestacija. U subotu 8. decembra, sa početkom u 10 časova i 30 minuta, svi posetioci mogu pratiti Kadetsko prvenstvo Braničevskog okruga u šahu. Nedelja je dan predviđen za odmor, a u ponedeljak manifestacija se nastavlja. Tog dana, sa početkom u 10 časova počinju aktivnosti u sklopu „Sportskog dana“ dok će se u 12 časova u centralnom holu škole održati prodajna izložba učeničkih radova. Sledećeg dana, tačnije u utorak 11. decembra, sa početkom u 19 časova, u maloj sali će se održati književno veče kada će biti promovisan školski časopis „Đačko srce“. Pored promocije časopisa, najavljen je i kviz, kao i obraćanje specijalnog gosta, Dejana Aleksića, književnika za decu.

U sredu 12. decembra sa početkom u 19 časova, održaće se veče stranih jezika sa mešovitim programom. Kao i prethodnog dana, u maloj Sali, u četvrtak sa početkom u 19 časova svi prisutni će moći da prate duhovno – etno veče pod nazivom „Divan je Gospod u svetima svojim“ uz dramsko – muzički prikaz.

Poslednji dan manifestacije održaće se u petak 14. decembra. U centralnom holu škole, sa početkom u 12 časova, održaće se svečano otvaranje izložbe likovnih radova sa likovne kolonije „ Paleta Đure Jakšića“. Istog dana „Kraljevski dani“ će se završiti svečanom akademijom povodom dana škole „Ljubav svetom vlada“, koja će se održati u velikoj sali Centra za kulturu u Požarevcu sa početkom u 16 časova.

Škola ove godine obeležava 79. godišnjicu od osnivanja. Pod imenom „Osnovna škola Velikog Kralja Aleksandra I Ujedinitelja“ svečano je otvorena na Vidovdan 1939. godine. Po završetku rata škola neko vreme nema ime i u dokumentima se javlja samo kao “Škola broj 3“. Od početka školske 1948/49. sve do 21. januara 2002. škola nosi ime „Veljko Dugošević“ po narodnom heroju iz Drugog svetskog rata, a onda ponovo dobija svoje prvo ime „Kralj Aleksandar I“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend