Lokalne vesti

Počinju „Kraljevski dani“

Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“ obeležava 80 godina svog rada i postojanja i u okviru ovog obeležavanja je i tradicionalna manifestacija „Kraljevski dani“, koja se organizuje već 16 godina.

Program ove manifestacije počinje večeras, od 20 časova, kada će u Centru za kulturu biti održan koncert hora kolektiva škole.

„Hor pored zaposlenih u školi čine i nekadašnji radnici škole, sada penzioneri, koji još uvek imaju volje da budu deo ove naše manifestacije“, rekao je Goran Seger, direktor škole.

U utorak, škola u svom holu organizuje Književno veče, na kome će gost biti Nedeljko Popadić, pisac koji je bio gost i prve godine kada su „Kraljevski dani“ osnovani pre 16 godina.

Trećeg dana, posetioci će moći da uživaju u Večeri stranih jezika, a ovog i prethodnog dana biće podeljen deo nagrada za učenike koji su postigli rezultate na takmičenjima.

„Treba reći da je iz 14 nastavnih predmeta, preko 26 učenika osvojilo jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, a preko 200 učenika je osvojilo jedno od prva tri mesta na takmičenjima od opštinskog do republičkog nivoa“, istakao je Seger.

U četvrtak je tradicionalna manifestacija škole „Etno veče“, u okviru koje će škola ugostiti sve osnovne škole grada.

Prema rečima direktora sve gradske škole imaju dobru saradnju koja će ove godine biti krunisana u okviru „Kraljevskih dana“.

Petak je rezervisan za veče duhovnosti i tada će biti podeljene nagrade zaposlenima u školi, a u ponedeljak će biti organizovana digitalna prezentacija Monografije, dok je od 15 časova svečana akademija u Centru za kulturu, kada će takođe biti podeljene nagrade pojedincima koji su svojim zalaganjem pomogli školi.

„Kraljevski dani“ su tradicionalna manifestacija koja traje već 16 godina. Ove godine počinju u ponedeljak 9.  i traju do 16. decembra.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend