Lokalne vesti

Podeljena besplatna auto sedišta za decu

Grad Požarevac, Savet za bezbednost saobraćaja grada Požarevca i Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije nastavili su akciju podele auto sedišta za decu. Danas je podeljeno oko 90 sedišta.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, je ovom prilikom rekao da se lokalna samouprava na najbolji način trudi da obezbedi bezbednost dece, pre svega u saobraćaju.

„Od početka ove akcije koja je počela 2017. godine je podeljeno oko 1000 sedišta, a danas ćemo podeliti 90. Kada je ukupna bezbednost u saobraćaju u pitanju od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje 30% sredstava ide u budžet grada na čijoj je teritoriji načinjen preksšaj, a 70% u budžet Republike Srbije. Od tih sredstava grad se trudi da preko saveta za bezbednost poboljša bezbednost svih učesnika u saobraćaju i u toj nameri je sproveden utrošak od 19 miliona dinara za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, kao i za saniranje crnih tačaka u gradu“, istakao je Ilić.

On je dodao da je i u budžetu za 2019. godinu opredeljeno 2.600.000 dinara za sedišta.

Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja je rekao da se ovom akcijom postižu dva efekta, pomaganje porodicama koje su dobile prinove i drugi najznačajniji je bezbedno prevoženje najmlađih sugrađana.

„Ono što je uočeno od početka akcije je da se sedišta i dalje malo koriste, pa smo odlučili da jednom prezentacijom koja je namenjena roditeljima pobudimo svest da je potrebno da svoju decu na bezbedniji način prevoze u automobilima. Tokom prezentacije roditelji će videti zašto je potrebno da se deca prevoze u sedištima, kako pravilno namestiti sedište i koliko tih 5 minuta utrošenih na vezivanje deteta može da doprinese da vam deca budu bezbedna“, naveo je Stanojević.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja su održali predavanje namenjeno roditeljima, o bezbednom korišćenju auto sedišta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend