Lokalne vesti

Podrška deci sa smetnjama u razvoju

Unapređenje kvaliteta života dece ometene u razvoju i njihovo uključivanje u svakodnevicu deo je projekta koji je predstavljen danas u centru za kulturu u Požarevcu.

Projekat su pokrenule Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ iz Požarevca u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije.

Porodice dece ometene u razvoju bi zahvaljujući ovom projektu dobile određene vrste usluga i pomoći socijalne zaštite, a naročito će to koristiti domaćinstvima koja su u lošijoj materijalnoj situaciji. Među predviđenim aktivnostima su i one usmerene ka osiguranju bezbednog okruženja deteta, kao i aktivnosti koje su usmerene ka socijalnoj intergraciji deteta.

Direktorka socijalnog centra iz Knjaževca Snežana Nikolić kaže da nisu samo bitna očekivanja nosilaca ovog projekta već i očekivanja korisnika.

“Nisu samo naša očekivanja relevantna, već i korisnika koji te usluge dobijaju. Ova usluga je definisana opštinskom odlukom. Očekujemo da će da se nastavi realizacija po završetku projekta koji traje 24 meseca“ , ističe Nikolićeva.

Nikolićeva ističe da će nove usluge poput pomoći u kući ili pomoći oko održavanja lične higijene deteta, porodicama mnogo olakšati dnevne aktivnosti.

Projekat se realizuje u 41 opštini u Srbiji, a dobio je podršku Unicef-a i Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend