Lokalne vesti

Podrška volonterizmu mladih

Udruženje Šansa iz Požarevca i ove godine je jedno od resurs centara u Srbiji koje će podržati omladinske volonterske projekte i akcije neformalnih udruženja kroz program Mladi su zakon koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Do 15.juna otvoren je konkurs na kome udruženja i neformalne grupe mogu da kandiduju ideje za projekte koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života.

Predstavnici udruženja sa najboljim idejama učestvovaće na obuci za pisanje projekata, nakon čega će moći da konkurišu sa konkretnim predlozima do 20.jula.

Ministarstvo je ove godine odobrilo 665.000 dinara za finansiranje omladinskih volonterskih akcija u Braničevskom okrugu, kaže koordinator ispred udruženja “Šansa” Goran Kuzmanović.

Odabir najbolje akcije iz okruga planiran je za sredinu novembra i taj projekat će biti u konkurenciji za najuspešniji na nivou čitave države.

Najuspešnijim volonterima biće uručene nagrade. Ove godine pridružila se Delegacija EU u Srbiji koja će nagraditi projekat koji na najbolji način promoviše evropske vrednosti.

Prošle godine je preko “Šanse” podržano 10 omladinskih volonterskih projekata.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend