Lokalne vesti

Podrška zapošljavanju iz gradskog budžeta

Tipična nezaposlena osoba u Požarevcu je žena od 30 do 34 godine, koja je završila srednju školu i na posao čeka više od godinu dana.

Najugroženiji su nezaposleni sa ili bez osnovne škole, stari između 50  i 54 godine koji čekaju na posao više od jedne godine.

Gradska uprava u Požarevcu odlučila je da sa 5,6 miliona dinara iz lokalnog budžeta finansira novo zaposlenje licima sa posebnim potrebama i samozapošljavanje. To će biti dovoljno da se zaposli 30 osoba, od kojih 10 sa posebnim potrebama.

Subvencija za samozapošljavanje iznosi 160.000 dinara i ova sredstva su povećana u odnosu na prvobitni plan i usklađena sa iznosom koji dodeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje, kaže zamenik gradonačelnika Vukica Vasić.

Za lica sa posebnim potrebama, sredstva od  240.000 dinara jednokratno odobravaće se poslodavcima koji ih zaposle na novootvorenom radnom mestu. Na ovaj način trebalo bi da im bude obezbeđeno zasnivanje radnog odnosa najmanje 2 godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend