Lokalne vesti

Pojačana kontrola saobraćaja

U saradnji sa Auto moto Savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila Srbije, MUP Republike Srbije će u periodu od 20. do 25. juna u vremenu od 7 do 20 časova sprovesti preventivno-propagadnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Akcija pod nazivom „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo" ima za cilj besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila i otklanjanje uočenih nedostataka.

Za vreme sprovodjenja akcije policijski službenici saobraćajne policije vršiće pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika i svetlosno-signalnih uređaja, kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Kod uočenih tehničkih neispravnosti na vozilu neće se preduzimati mere prekršajnog progona, već će vozače upozoravati da nepravilnosti otklone uz upućivanje na liniju tehničkog pregleda radi detaljne provere i pregleda vozila i eventualnom otklanjanju neispravnosti na vozilu uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti besplatna i da se vrši u svim centrima za tehnički pregled.

Nakon završetka akcije od 27. juna , policijski službenici saobraćajne policije pojačaće aktivnost na kontrole poštovanja pravila saobraćaja i kontroli tehničke ispravnosti vozila.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend