Lokalne vesti

Politička promocija?

Direktorka požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje rezultate u 2010. i programe aktivnih mera zapošljavanja predstavila je na konferenciji stranke G17 plus.

Danica Nikić Matović koja je član G17 plus kaže da je takvu odluku doneo politički savet stranke u Požarevcu i da ona, iako ima stav, ne želi da se izjašnjava o tome da li se na ovakav način vrši zloupotreba državne institucije zarad političke promocije G17 plus.

Imam lični stav intelektualke, ali ga ne bih iznosila. Ovo pitanje, zamolila bih da uputite visokim funkcionerima stranke.

Novinar: Onda je suvišno da vas pitam kako bi to trebalo da shvate nezaposleni gradjani ili zaposleni u filijali koji nisu članovi G17 plus.

Suvišno je da mene pitate. Molim vas da ta pitanja uputite kolegama koji se bave politikom. Politika nije moja sudbina. Ovo je samo moj društveni aktivizam.

Nacionalna služba za zapošljavanje u Požarevcu prošlog petka održala je konferenciju za novinare u svojim prostorijama. Poverenik gradskog odbora G17 plus u Požarevcu Predrag Makar smatra da nema govora o zloupotrebi zarad političke promocije i kaže da je cilj bilo objektivno informisanje građana.

Ideja je da se putem što većeg broja medija šira javnost upozna sa aktuelnim dešavanjima u našem gradu. Ovog puta je to bilo vezano za javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje. Nije bilo promovisanje stranke već objektivno informisanje javnosti. Direktorka je prvo održala konferenciju za štampu u prostorijama nacionalne službe, zatim je gostovala na televiziji. Praktično, hteli smo da oni mediji koji to nisu objavili, to urade iz kancelarije. Valjda je bolje u koncelariji nego na ulici. Ne znam zašto se stvara toliko veliki problem.

Namera je da se u narednom periodu na konferencijama pojavljuju predstavnici drugih institucija i javnih preduzeća u gradu koji su iz G17 plus. Makar kaže da će redosled zavisiti od aktuelnih dešavanja u gradu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend