Lokalne vesti

Položeni venci na spomen bistu Milenka Stojkovića

Povodom Dana državnosti i Dana vojske, 15.februara delegacije grada Požarevca, okruga, boračkih udruženja i političkih stranaka položili su danas vence na spomen bistu Milenku Stojkoviću.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević istakao je ovom prilikom da Požarevcu pripada važno mesto u osnivanju i izgradnji Vojske Srbije.

"U Požarevcu je 1825. formirana prva vojska Kneza Miloša, otvorena prva vojna škola, ali i vojna akademija 1837.godine. Ističem činjenicu da je ova sredina dala veliki doprinos izgradnji moderne srpske države i vojske".

Milenko Stojković je zajedno sa Petrom Dobrnjcem organizovao hajduke na ustanak u ovom kraju. Uz pomoć njih dvojice, Karađorđe je u Prvom srpskom ustanku zauzeo Požarevac, a za glavnog starešinu postavio je Milenka Stojkovića.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend