Lokalne vesti

Pomoć Japanu

Predstavnici lokalnih samouprava Braničevskog okruga uručili su danas pomoć od 1.850.000 dinara za stanovnike Japana koji su pretrpeli štetu u elementarnoj nepogodi koja je zadesila tu zemlju.

Pomoć je u Požarevcu uručena ambasadoru Japana u Srbiji Tošiju Cunozakiju.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga Goran Petrović rekao je da se radi o skromnoj materijalnoj solidarnosti koja je izdvojena da pomogne narodu Japana.

On je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Japan pružao Srbiji u protekloj deceniji.

"Naročito na pomoći Braničevskom okrugu prošlog meseca od 134.467 evra koji će biti utrošeni za nabavku medicinske opreme i sredstava za poboljšanje rada zdravstvenih ustanova i kvalitetniji đivot građana", rekao je Petrović.

Ambasador Cunozaki zahvalio se na "pomoći i mnogobrojnim porukama solidarnosti i saosećanja koji su upućeni narodu Japana pogođenim katastrofom".

U svečanim salonima skupštine grada Pođarevca Cunozaki je otvorio izložbu fotografija profesorke Dragane Mitrović pod nazivom „Japan očima mog srca". Profesor nа Fаkultetu informаtičkog menаdžmentа Jobu Univerzitetа Šigeru Komori održao je predavanje o biznis menadžmentu. U umetničkom programu priređeno je veče jаpаnske muzike.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend