Lokalne vesti

Pomoć za Rome

UNHCR je danas dostavio paket pomoći za Rome sa Kosova koji su smešteni u objekte u Uzun Mirkovoj ulici.

Za 21 porodicu u novom romskom naselju dostavljene su podloge za dušeke, čebad i higijenske potrepštine.

Poverenik za izbegla i raseljena lica u Požarevcu Ljiljana Drajić kaže da se radi o manjem paketu pomoći pred zimski period.

Raspodela pomoći vršena je u romskom naselju. Jedan od Roma iz nehigijenskog naselja na lučičkom putu čija je porodica dobila stanove na korišćenje, Šemus Salihi kaže da je porodicama koje ovde žive neophodna i pomoć u ogrevu pred zimu.

Ljiljana Drajić kaže da je za nekoliko meseci koliko žive u uslovnim objektima, raseljeni Romi napredovali u kulturi življenja.

Međutim, problem je što još uvek imaju prevelika očekivanja da će im lokalna zajednica rešavati sve, pa i najmanje probleme.

U novom romskom naselju u Uzun Mirkovoj ulici živi 21 porodica sa 121 članom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend