Lokalne vesti

Ponovo protest u Požarevcu

Nakon višenedeljne pauze, građanski protesti su ponovo najavljeni u Požarevcu i trebalo bi da budu organizovani na Starom korzou, u subotu, 8.juna. Održavaju se pod nazivom „Protiv otmičara države“ i pod parolom „1od5 miliona“.

Zanimljivo je da su protesti predstojeće subote najavljeni i u velikom broju gradova u Srbiji. Kako mediji prenose navode organizatora beogradskog protesta iz pokreta „1od5 miliona“, ciljem je da se vlast „podseti da protesti nisu stali, već da su građani spremni da izađu na ulice kada god se za to ukaže potreba“.

Inicijatori protesta na društvenim mrežama navode da su zahtevi isti kao i proteklih 6 meseci, a to je  oslobađanje medija, stvaranje uslova za fer i poštene izbore i smena vladajuće garniture u Srbiji. Na protestu bi trebalo da budu izneti zahtevi koji se odnose na lokalne probleme.

Građanima u Požarevcu bi trebalo da se obrate Konstantin Samofalov iz SDS-a, Miroslav Vasin iz DS-a, Dragan Dželetović iz Dveri i Jasminka Đorđević Miloradović iz Iskoraka.

Najavljena je i protestna šetnja, a početak u subotu je u 19 sati.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend