Lokalne vesti

Ponovo radovi u najavi u budućoj industrijskoj zoni

Vodovodna, kanalizaciona i kišna mreža u još nezavršenom severnom bloku industrijske zone u Požarevcu postavljali su se tokom 2013. i 2014.godine. Ove godine izgrađeni objekti bi konačno trebalo da se dovedu u funkcionalno stanje. Sva planirana snimanja, radovi i izgradnja dodatnih 270 metara kišne kanalizacije, po proračunima bi koštali ne više od oko 9,5 miliona dinara.

Infrastrukturno opremanje nove industrijske zone u Požarevcu je građevinski poduhvat koji traje godinama i nezahvalno je prognozirati kada će industrijska zona konačno prestati da se u dokumntaciji naziva „budućom“.   

Još 1.novembra 2013.godine, tadašnji gradonačelnik Miomir Ilić je rekao da će, kada budu postavljene podzemne instalacije, Grad Požarevac uputiti zvaničan poziv potencijalnim investitorima da otvaraju svoje proizvodne pogone.

Bilo je kasnije najava kako će Lidl baš tu izgraditi svoj objekat, a kasnije i kako izraelski Aviv Arlon uzima 6 hektara za svoj ritejl park. Međutim, ništa od toga se nije obistinilo, a recimo projekti uređenja saobraćajnica u industrijskoj zoni provlače se kroz gradski budžet od 2015.godine.

Novac za radove na dovođenju u funkcionalno stanje hidrotehničkih objekata i izgradnje kišne kanalizacije u delu saobraćajnice „Nova 1“ sa izradom projekta izvedenog stanja u industrijskoj zoni obezbeđeno je iz budžetske rezerve u novembru prošle godine.

Najskuplji deo upravo je dovođenje u funkcionalno stanje objekata za koje je procenjeno da bi trebalo da koštaju nešto manje od 5 miliona dinara.

U javnoj nabavci koja je raspisana u decembru je određen i maksimalni rok za završetak svih pomenutih radova, a to je 30.jun 2019.godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend