Lokalne vesti

Ponudili 17 dinara manje i dobili posao

Dom zdravlja Požarevac izabrao je “Interlab exim doo” iz Beograda koji će obezbediti dva ginekološka kolor dopler aparata. Ovo preduzeće ponudilo je za 17 dinara manji iznos od procenjene vrednosti javne nabavke.

Dom zdravlja u Požarevcu raspisao je javnu nabavku za kupovinu dva ginekološka kolor dopler aparata.

Učestvovala su dva ponuđača od kojih je ponuda firme “Medicom” doo iz Šapca odbijena, jer nije ispunila dodatne i obavezne uslove, između ostalog, nije dostavila bankarsku garanciju.

Vrednost javne nabavke za kupovinu dva ginekološka kolor dopler aparata procenjena je na 6.666.667,00  dinara bez PDV-a, a Interlab exim je ponudio za svega 17 dinara manji iznos.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Požarevca, a predviđena su planom nabavki Doma zdravlja za 2017. godinu.

„Interlab exim“ ima obavezu obezbeđivanja servisno-tehničke podrške sa isporukom originalnih rezervnih delova za aparate, minimalno 7 godina od instalacije.

Inače, kolor dopler aparat  pruža mogućnost pregleda materice i jajnika i ukazuje da li postoji bilo kakav patološki nalaz na njima koji može da dovede do poremećaja u njihovom normalnom funkcionisanju (postojanje benignih i malignih tumora). Takođe, pruža uvid u razvoj i praćenje trudnoće, razvoj ploda, pregled posteljice, kao i pregled krvotoka, tj. cirkulacije kroz krvne sudove pupčanika kao i krvne sudove materice i jajnika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend