Lokalne vesti

Popust za redovne platiše i 26.08

Rok za ostvarenje popusta od pet odsto za plaćanje julskog računa za utrošenu električnu energiju pomeren je na ponedeljak, 26. avgust.

Rok je pomeren s obzirom da je 25. avgust nedelja i neradni dan, najavila je Elektroprivreda Srbije (EPS). U saopštenju je navedeno i da će iznos ostvarenog popusta biti naznačen na računu za avgustovsku potrošnju, koji će Privredno društvo „EPS Snabdevanje“ kupcima poslati tokom septembra.

EPS je od ovog meseca zbog dinamike isplate penzija produžio rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost.

Od četvrtka 15. avgusta, potrošači imaju novu mogućnost da otpišu dugovanja za struju, tako što će platiti 60 odsto duga, dok će im 40 odsto biti oprošteno. Reč je o trećem reprogramu, a ponuđena je mogućnost otpisa do 120 rata, s tim što je najmanji dug koji podleže reprogramu 10.001 dinar.

U Elektromoravi Požarevac prvog dana reprograma koji će trajati do 30.novembra primaju zahtevi korisnika koji će biti obrađeni, nakon čega će biti potpisivani ugovori.

Pravo na reprogram imaju i potrošači koji su sklopili ugovore prema uslovima ranijih reprograma, kao i oni prema kojima je pokrenut sudski postupak za neizmirene obaveze.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend