Lokalne vesti

Popustila cisterna sa gasom, cureo gas u centru Smedereva

U Smederevu došlo je do incidenta kada je iz vagon-cisterne TNG u Železničkoj stanici cureo gas.

Kako piše SDcafe, došlo je do kvara na ventilu, što je dovelo do curenja gasa. 

Vatrogasno-spasiličake ekipe blokirale su stanicu na dva sata, i građanima je onemogućen prilaz.

Kada je ventil zatvoren, cisterne su transportovane na drugu lokaciju, ali zvaničnih obaveštenja o ovom događaju nema.

Cisterne transprotuju TNG do skladišta kod Stare železare koje je jedno od najvećih u Evropi kapaciteta 3.000 kubnih metara.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova je potvrđeno za Novosti, da su vatrogasno-spasilačke ekipe iz Smedereva 15. avgusta, nešto pre devet sati ujuto, dobile dojavu o curenju gasa, pa su se obrele na terenu.

„Ustanovljeno je da problem postoji na jednoj od ukupno 12 vagon-cisterni u sklopu kompozicije. Popuštanje ventila za istakanje je dovelo do curenja tečnog naftnog gasa, pa je on zategnut i obavešteni su nadležni iz firme LPG. Oni su odvezli cisternu u skladište, na pretakanje“ kaže pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Saša Rančić.

Uz napomenu da je bilo angaživano petoro pripadnika SVS sa dva vatrogasna vozila, te da je intervencija trajala oko 90 minuta i nije bilo opasnosti po građane.

Pre nekoliko godina je, podsetimo, izbegnuta katastrofa kada je došlo do požara u napuštenim staničnim vagonima, koji su bili u blizini cisterni sa gasom. Tada je borba sa vatrenom stihijom potrejala više sati .

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend