Lokalne vesti

Poreska rešenja samo elektronskim putem

Početnici u biznisu u prve tri godine imaju dodatno umanjenje poreske osnovice do 20 odsto, dok mlade do 30 godina i starije od 55 očekuje 10 odsto umanjenja. Obaveza podnošenja poreske prijave PPDG-1 prilikom registracije ukinuta je od ove godine, a preduzetnicima paušalcima Poreska uprava više neće donositi rešenja u papirnoj formi i dostavljati ih obveznicima putem pošte.

Poresko rešenje ubuduće će im biti isporučeno elektronskim putem na portalu Poreske uprave, a pogodnost za sve te obveznike biće to što će svaki od njih na početku godine, već u toku prve polovine januara, znati koliki ih tačno iznos obaveza očekuje u toku poslovne godine.

Кako ističe Dragan Agatunović, načelnik u Sektoru za kontrolu Poreske uprave, već sada je u toku uručenje rešenja poreskim obveznicima i njihovo postavljanje na portal uprave.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend