Lokalne vesti

Posebno priznanje za montažnu kuću zatvorenicima iz Zabele

Na 37. Međunarodnom sajmu građevinarstva danas su dodeljene nagrade najboljim izlagačima, a među laureatima je i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Zatvorenici iz Kazneno popravnog zavoda Zabela iz Požarevca nagrađeni su Posebnim priznanjem za montažnu vikend kuću koju su napravili.

Aca Popović iz Privredne komore Srbije i predsednik žirija rekao je da je stanje u građevinarstvu veoma loše još od druge polovine 2008. godine i naveo da građevinska industrija nije naišla na adekvatno razumevanje vlasti, pre svega, zbog toga što je država najveći investitor.

Posebno priznanje na sajmu dobili su zatvorenci iz Zabele za montažnu vikend kuću.

"Zatvorenici iz Zabele uspeli su da u okviru svojih radionica naprave montažnu kuću. To ima i sociološki karakter. Nadam se da će i tim ljudima biti lakše izdržavanje kazne jer će praviti nešto što je korisno, ali da i sutra mogu to znanje da primene" kazao je Popović.

Sajam građevinarstva završava se sutra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend