Lokalne vesti

Poskupele karte za gradski prevoz

U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju od 1. septembra prevoznik „Veolia transport – Litas“ podigao je cene prevoza putnika u gradsko-prigradskim i međumesnim linijama za 5%.

Nova cena karte u gradskom prevozu iznosi 75 dinara, dok je karta u jednom pravcu do Zabele od 1. septembra 95 dinara. Povratna karta do Beograda, prema novom cenovniku Veolia transporta iznosi 1060, a u jednom pravcu do Kostolca 150 dinara.

„U ovom trenutku sa ovim povećanjem možemo delimično da pokrijemo troškove“ kaže generalni direktor Veolia transport Litas, Zoran Janković i dodaje da je na povećanje cena najviše uticao kurs evra, povećanje cena dizela kao i investicija Veole trasnsport u nove autobuse u iznosu od 10 miliona dinara.

Na pitanje novinara radija Boom 93 zašto je cena graskog prevoza u Požarevcu skuplja nego u glavnom gradu, Janković kaže da grad Beograd subvencioniše gradske prevoznike u iznosu od 8% od celokupnog iznosa budžeta grada odnosno 11 milijardi dinara, dok Veolia transport nema subvencija grada Požarevca i upravo iz tog razloga cena karte je veća.

Janković napominje da će Veolia transport u narednom periodu predstaviti realne troškove preduzeća čelnicima grada, kako bi se rešio problem visokih cena karata.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend