Lokalne vesti

Poskupeli pasoši, vozačke i saobraćajne dozvole

Od 13. aprila su uspostavljene nove cene za izdavanje pasoša, pa je sada potrebno umesto 2.000 izdvojiti 3.600 dinara.

Naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosiće 876 dinara, a za saobraćajnu dozvolu 1.314 dinara. Cena taksi za vađenje nove lične karte je ostala nepromenjena.

U Policijskoj upravi kažu da gužvi za dobijanje pasoša nema. Dobra organizovanost je omogućila da građani završe svoje poslove, a da ne moraju da čekaju mnogo.

Radno vreme službenika u PU Požarevac počinje u 7:30 i na raspolaganju su građanima do 19:30, a rade i subotom do 15h.

Takođe, gužve su smanjene jer i u Kostolcu građani mogu da dođu sa uplatnicama za vađenje potrebnih dokumenata. Rad službi u Kostolcu je do 15:30h.

Portparol PU Jasmina Tišma kaže da veće interesovanje za dobijanje pasoša očekuju uoči Uskršnjih praznika.

Izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe su izmenjene naknade troškova registracije vozila.

Mnogi su se neprijatno iznenadili kada su na šaltere policijskih stanica došli sa uplatnicama na kojima je bio popunjen stari iznos, zbog čega im je tražena doplata , kaže Tišma.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend