Lokalne vesti

Potera za milionerom

Dan pošto je saopšteno da je tiket vredan 2,3 miliona evra uplaćen u njihovom gradu, identitet srećnika glavna je tema.

Ali tako će biti još samo neki dan. Jer svi su ubeđeni da neće moći da se sakrije. Otkako se loto igra u ovoj zemlji, još kad se zvala Jugoslavija, glavni dobitak nikad nije izvučen u Kučevu. Bivale su šestice, ali i one retko. U vrh glave pet-šest puta. A nije da se ne igra: oko trista tiketa bude uplaćeno uoči svakog izvlačenja. Na tri i nešto hiljade stanovnika u gradu, to je zavidan broj. I što je zanimljivo, većinu čine stalni igrači, oni što stalno igraju na iste brojeve.

– Kad smo čuli da će milioni otići u Kučevo, prvo smo pomislili na njih – kaže Jugoslav Mitrović, vlasnik kafea „Stefan“ u glavnoj gradskoj ulici.  Desio se u kafiću u petak uveče i Staniša Dejić, koji u poslednjih trideset godina nije preskočio nijedno kolo.

– Ja nikad ne gledam izvlačenje, nego sutradan odem na uplatno mesto i tamo vidim koji su brojevi izvučeni. Ali kad sam čuo da je sedmica uplaćena u Kučevu, priznajem, pomislio sam da sam ja – priča.

– Ja uzmem tiket od njega da proverim, a on kaže: ako sam dobio, pola ću ti dati da mi čuvaš, a drugu polovinu ćemo zajedno trošiti. Ali ništa! – ubacuje se u priču Jugoslav.

U Kučevu se samo na tri mesta primaju uplate.

– Možda ste videli milionera – kažemo u fotografskoj radnji Katarini Račić i Bojani Savić.

– Možda – smeše se.

– Možda će doći da časti…

– E, to sigurno – sad se smeju uglas.

Ne znaju ko je dobitnik, niti pretpostavljaju. Tek kad Lutrija saopšti zvanični izveštaj, znaće se na kojem je mestu tiket uplaćen. Ako je kod njih, kažu, možda će moći i da pogode. Ali priznaju da su pregledale brojeve onih koji uvek igraju na iste brojeve i kod njih drže tikete. Dobitnik nije među njima.

Danijela Milutinović radi u menjačnici na glavnoj gradskoj raskrsnici, gde se takođe primaju uplate:

– Ima stalnih igrača, ali ima i onih što dolaze iz okolnih sela. Nekad vidimo čoveka jednom i nikad više. Taj što je dobio milione sad je već daleko od Kučeva! – kaže više za sebe.  Kučevo, istina, nije baš mesto za život milionera. Privreda upropaštena, fasade zapuštene, ljudi bez posla. Subota je pijačni dan, ali najviše se prodaje kineska roba. A, opet, ima neke veze između ovog grada i bogatstva. Između dva svetska rata, u obližnjoj Neresnici dva su bagera iz Peka kopala zlato za Aleksandra Karađorđevića. Svakog dana kralj je bio bogatiji za dva kilograma zlata. Prema sadašnjim cenama, za 2,3 miliona evra kraljevi bageri radili su duže od mesec dana.

– Nisu to male pare – kaže Dragana Jović. – Ali šta će mi toliko? Ja bih većinu podelila, a za ostatak bih putovala po svetu.  Treće uplatno mesto u Kučevu je u prodavnici koju drže Miodrag i Dobrila Stanković.

– Ako je tiket ovde uplaćen, velika je šansa da je uplaćen kod nas – kaže Miodrag, koji je i sam redovan igrač. – Neki brojevi su mi poznati, pretpostavljam nešto, ali nisam siguran. Pravila Lutrije su stroga: sve i da zna, ne bi smeo da otkrije identitet dobitnika.  Ali opšte je mišljenje da toliko bogatstvo neće moći da se sakrije.

Do tada, samo se nagađa. Sumnjiv je jedan sredovečni meštanin iz čije je kuće u petak uveče u osam i deset neko ispalio šest metaka iz pištolja, pa je i policija intervenisala… i jedan mladić, kod koga je dolazila hitna pomoć jer mu je pozlilo. „Inače, zdrav ko jabuka!“, kažu.   Znalo se, ne znalo… juče je na svakom uplatnom mestu gde smo bili bio red. – Kakve su šanse da dva puta zaredom milioni odu u Kučevo? – pitali smo. 

– Nikad se ne zna – kažu.

Dobrila Stanković nagovorila je novinara „Blica“ da i on zaigra.

S milionima se nikad ne zna…

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend