Lokalne vesti

Potpisan protokol o saradnji 2 Istorijska arhiva

Istorijski arhiv Požarevca je danas potpisao protokol o saradnji sa Međunarodnim Institutom arhivskoh nauka Maribor –Trst i Međunarodnim Institutom arhivskih nauka u Mariboru. Predstavljen je i prvi broj godišnjaka ’Zapis’’

Potpisivanje protokola o saradnji sa slovenskim arhivom predstavlja mogućnost bliže saradnje na unapređenju arhivske građe kao međusobnom razvoju.

Ovo je 5.protokol o saradnji koji je potpisao Istorisjki arhiv Požarevca.

Protokol su potpisali direktorka Istorijskog arhiva Požarevac mr Jasmina Nikolić i direktor slovenačkog istorijskog arhiva Peter Pavel Klasinc.

Osim protokola, arhiv je prisutnima predstavio i časopis ‘’Zapis’’.

Zbornik se bavi aktuelnim stručnim pitanjima i mišljenjima o značaju arhivske građe.

Direktorka Istorijskog arhiva mr Jasmina Nikolić je rekla da je značaj arhiva u njegovoj otvorenosti, pa je i godišnjak ‘’Zapis’’ spona saradnje sa ostalim istorijskim inostranim arhivima.

Svoj doprinos časopisu dalo je 30 autora uglavnom doktora nauka, istoričara i arhivista iz Italije, Hrvatske , Slovenije, Republike Srpske , Makedonije i Bugarske.

Nikolić je istakla da arhiv godinama pokušava da stekne ugled i profesionalne nivoe i kroz saradnju sa ostalim državama regiona.

Očuvanje arhivske građe i podizanje svesti o njihovom istorijskom značaju jedan je od glavnih ciljeva ove ustanove, istakla je Nikolić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend