Lokalne vesti

Potpisan ugovor sa PKC-om

Gradonačelnica grada Smedereva Dr Jasna Avramović i generalni direktor "PKC Wiring sistems doo" Tudor- Oktavian Kertz su 1. oktobra 2019. godine, potpisali Ugovor o kupoprodaji hale i zemljišta.

Odbornici Skupštine grada doneli su  odluku o otuđenju hale i zemljišta u industrijskoj zoni jedinom ponuđaču – kompaniji „PKC“ za 6,3 miliona evra. Kako je ranije najavljeno, „PKC“ će na ovom prostoru proširiti svoje proizvdone kapacitete izgradnjom još jedne hale i u narednom periodu otvoriti novih 1.000 radnih mesta.

Skupštini grada Smedereva je predložen nacrt odluke kojom će „PKC“-u biti prodata 4 objekta i građevinsko zemljište, za 6.292.000 evra. Ugovor o prodaji, kako se čulo tokom rasprave, biće potpisan već u ponedeljak, a očekuje se da odmah nakon toga kupac uplati ponuđenu sumu. Predviđeno je da će za ovaj novac kupac dobiti proizvodnu halu površine 19.000 metara kvadratnih, zatim zgradu portirnice, poslovnu zgradu površine 290 kvadrata i zgradu Carinskog terminala slobodne zone površine 114 kvadrata, kao i građevinsko zemljište ukupne površine 5 hektara i 75 ari.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend