Lokalne vesti

Potpisani ugovori o izgradnji 195 stanova

Direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dragan Katuca i predstavnici odabranih kompanija potpisali su danas ugovore o izvođenju radova na izgradnji 195 stambenih jedinica u devet opština, u okviri petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Stanovi koji su namenjeni izbeglim licima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine gradiće se i u Požarevcu , Malom Crniću i Žabarima. U Požarevcu je planirano da se izgradi 20 stambenih jedinica, u Žabarima 12 dok će u opštini Malo Crniće biti izgrađeno 6 stambenih jedinica.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora iznosi 3.983.000 evra bez PDV, dodaje se u saopštenju. 

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS i UNHCR, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, kao i Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend