Lokalne vesti

Potpisani ugovori sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je danas, u svečanoj sali Skupštine opštine, ugovore za finansiranje i sufinansiranje programa iz oblasti sporta sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine.

“Zadovoljstvo mi je da se okupimo i pričamo o sportu. Čestitam vam na onome što ste do sada uradili i želim vam uspeh u ovoj godini. Prijavilo se 34 udruženja i svima su dodeljena sredstva. Mi stalno pričamo – niti manje opštine, niti više dece koja se bave sportom. To je sada oko 1.500 dece.“, rekao je predsednik Milić, dodavši da decu treba zadržati u sportu kako se ne bi bavila nekim drugim, lošim, stvarima.
“U početku smo izdvajali 5.000.000, a ove godine 24.000.000 dinara za sport. Sportski klubovi pre sedam-osam godina nisu dobijali sredstva. Sada imaju za takmičenja, sudije i drugo, i to im olakšava rad. Кlubovi najvišeg ranga dobili su više sredstava.“, istakao je Milić i pohvalio Sportski savez opštine koji ovaj posao uspešno radi, najavivši zimski turnir u malom fudbalu u kojem učestvuju svi klubovi u organizaciji Saveza.
Ispred Кomisije za dodelu sredstava sportskim udruženjima, prisutnim predsednicima saveza i klubova obratio se Saša Branković, direktor Sportskog centra opštine Veliko Gradište. On je objasnio proceduru dodele sredstava koja su podeljena u skladu sa pravilnicima o kategorizaciji i finansiranju sporta i izneo preporuke u vezi trošenja i pravdanja opredeljenih sredstava. Branković je istakao i da udruženja za pravnu pomoć mogu obratiti Sportskom savezu, a službi Opštinske uprave prilikom raspisivanja javnih nabavki kako bi se sredstva trošila namenski i u skladu sa zakonom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend