Lokalne vesti

Potpisani ugovori za finansiranje programa iz oblasti sporta

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je ugovore za finansiranje programa iz oblasti sporta za 2020. godinu sa 31 organizacijom sa teritorije ove opštine.

Кako je rekao, sredstva u visini od 22 miliona dinara namenjena su deci i klubovima za troškove takmičenja i turnira kako bi se i ove godine uspešno bavili sportom. Za sport je ukupno izdvojeno oko 40 miliona dinara, što je oko 7 odsto budžeta i u proseku je više od sredstava koja dodeljuje Evropska unija. Predsednik Milić je podsetio i na investicije koje su u toku – sportsku halu na Srebrnomj jezeru koja će biti završena za petnaestak dana dok se u februaru očekuje završetak svlačionica na stadionu fudbalskog kluba kao i proširenja igrališta u Sirakovu. Na poligonu malih sportova u Velikom Gradištu postavljena su sedišta i reflektori.

Predsednik je dodao i da je ispunjen plan da se 1000 dece aktivno bavi sportom, uz još par stotina mladih koji nisu registrovani, što treba održati. “Cilj je da se pomogne da sport živi u selu i gradu kao i osnivanje novih klubova. Nije dobro što su pojedini klubovi prestali da funkcionišu, moramo da učinimo napor da se ponovo uključe.“.

Pored afirmacije klubskog sporta, opština sprovodi brojne aktivnosti vezane za sport i turizam, među kojima i Ciklokros, Polumaraton Srebrno jezero, a prethodne godine po prvi put i Polumaraton Ram. Ove godine u pripremi je i novo sportsko takmičenje u triatlonu na Srebrnom jezeru gde se očekuju učesnici iz čitavog sveta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend