Lokalne vesti

Potpuna obustava nastave?

Predsednik Unije sindikata obrazovanja u Požarevcu Miloš Mijatović kaže da prosvetari neće odustati od svojih zahteva.

On je rekao je da za sindikalce apsolutno neprihvatljivo povećanje zarada po sistemu 2-2-2 i izrazio uverenje da će, pored toga što su 3 od 4 sindikata najavila generalni štrajk, u slučaju da pregovori sa vladom budu neuspešni sve škole u Požarevcu 28.januara obustaviti nastavu.

Sastanak Vlade i sindikata u oblasti obrazovanja danas nije rezultirao dogovorom, pa će razgovori biti nastavljeni 24. januara kada će škole započeti zakonski štrajk.

Mijatović je rekao da sindikalci ne odustaju od isplate jubilarnih nagrada i zamerio ministru prosvete što nije ranije započeo dijalog sa sindikatima.

On kaže da je prosečna zarada profesora oko 38.000 dinara i da sa povećanjem koje je projektovala država ne bi prešla 40.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend