Lokalne vesti

Povećan broj ujeda krpelja

Sve češćim boravkom u prirodi tokom sunčanih dana, povećan je broj osoba koji su zbog uboda krpelja zatražili pomoć lekara u službi Hitne pomoći u Požarevcu.

“Povećan je broj pacijenata koji se javljaju zbog uboda krpelja” kaže dr Gordana Mijailović iz Hitne pomoći u Požarevcu i napominje da se poslednjih godina kripelji mogu naći svuda, a ne samo po travi i zelenim površinama.

Ona savetuje da nakon posle svakog boravka u prirodi, na izletu ili šetnji, treba dobro pregledati kožu tela ali i kosu. Krpelj može, ponekad, i da se zavuče u kosu ili na neke druge ne tako pristupačne delove tela.

Dr Mijailović je naglasila da krpelje nikako netreba samostalno vaditi, niti je poželjno primenjivati „stare“ metode vađenja krpelja uz pomoć ulja, sirćeta i drugih narodnih pomagala, jer tada krpelj ulazi još dublje u kožu.

Ipak, krpelj ne može da ostane neprimećen jer mesto gde se nalazi počinje da crveni i izaziva svrab i u tom slučaju građani bi trebalo da se jave službi Hitne pomoći.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend