Lokalne vesti

Povećana prisutnost prašine

U poslednjih nekoliko dana povećana je prisutnost prašine na trotoarima i ulicama u gradu koja po mišljenju građana nastaje sagorevanjem uglja i drugih čvrstih goriva.

Slobodan Jović, direktor JP Komulane službe kaže za radio Boom 93 da se svako veče ulice i trotoari grada peru i na taj način se smanjuje količina prašine. „Po planu i programu JP Komunalne službe koji se sprovodi u gradu vrše se svakodnevno pranje ulica i na taj način pokušavamo da smanjimo količinu prisustvo prašine na ulicama" kaže Jović.

U gradskoj Hitnoj pomoći nema povećanog broja ljudi sa respiratornim problemima kaže dr Miloš Milošević i dodaje da je blago povećan broj osoba koje se javljaju zbog alergijskih polenskih groznica. Dr Milošević napominje da prašina može dovesti do respiratornih smetnji kod dece.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend