Lokalne vesti

Povećanje subvencija za pčelare – Po košnici 800 dinara

Vlada Srbije donela je Uredbu kojom su subvencije po košnici u 2020. godini, povećane za 11,1% i iznose 800 dinara, saopštio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

To je povećanje od 11,1% u odnosu na dosadašnju sumu od 720 dinara, što značajno prevazilazi stopu inflacije. Ova suma obezbediće dodatnih preko 500.000 EUR u masi za pčelare Srbije, što sa postojećih 6,4 mil EUR koliko je država do sada godišnje izdvajala za ovu svrhu, sada čini 6,9 mil EUR samo za subvencije po košnici, plus ostale vrste subvencija – navode iz SPOS-a.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend