Lokalne vesti

Požarevac dobija autobus-vrtić

Grad Požarevac je jedini na teritoriji Republike Srbije dobio specijalan autobus za prevoz dece koja nisu u stanju da dođu do predškolskih ustanova, o čemu će poseban sporazum biti potpisan tokom maja ove godine, saopštila je gradska uprava.

U Požarevcu je predstavljen projekat  Unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u koji je odobren  na osnovu finansijskog sporazuma između Ministarstva prosvete i Evropske komisije u okviru nacionalnog programa i projekta za Srbiju iz IPA fondova.

Grad Požarevac je na pomenutom Projektu aplicirao u aprilu 2010. godine, a predviđeno je da u njemu učestvuje 15 gradova i opština.  

Praktično, Požarevac dobija mogućnost da se deca, koja nisu obuhvaćena predškolskim obrazovanjem, adekvatno uključe u pomenuti oblik vaspitanja. Namera projekta je da se direktno doprinese povećanju obuhvata dece iz tih osetljivih grupa za najmanje 10 odsto do završetka projekta.

Današnjem sastanku su, pored ostalih, prisustvovali rukovodilac projekta Mišel Krepon, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  Milanče Aćimović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend