Lokalne vesti

Požarevac na Sajmu turizma, u fokusu Arheološki park Viminacijum

Turistička organizacija grada Požarevca predstavlja svoju ponudu na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 20. do 23. februara, a glavna tema prezentacije je Arheološki park Viminacijum sa svojim Avantura parkom.

Prema rečima Vasilija Baldića, v.d. direktora Turističke organizacije grada Požarevca, Viminacijum je ove godine u fokusu ponude pre svega  zbog projekta koji je u izradi, a odnosi se na definisanje Puta rimskih careva.

„Ovaj projekat dobija na značaju pre svega zbog ugovora koji je juče predsednik Aleksandar Vučić potpisao sa Nemačkom razvojnom agencijom GIZ  o donaciji 16,6 miliona evra za kulturne i turističke projekte u Podunavlju i istočnoj Srbiji“, rekao je Baldić.

U fokusu projekta pod nazivom “EU za kulturno nasleđe I turizam” je osam opština i gradova u Istočnoj Srbiji i Podunavlju, Požarevac, Smederevo, Kladovo, Negotin, Zaječar, Veliko Gradište, Golubac i Majdanpek. 

Pored Viminacijuma koji je glavna tema prezentacije, u turističkoj ponudi na sajmu su se našli i ostali sadržaji grada, Galerija Milene Pavlović Barili, Muzej sa svim svojim sadržajima (Legat Miodraga Markovića, Požarevački mir, Etno selo Tulba, Kuća Petra Dobrnjca), kao i Ergela Ljubičevo kao naša najstarija nacionalna ergela.

Prema rečima Baldića, u drugom delu prezentacije, fokus će biti na nekoliko glavnih manifestacija, ali i na one koje se dešavaju u selima, a koje su u planu u narednom periodu, ono što predstoji u martu, aprilu i maju.

„To su Todorova subota u Kasidolu, sa konjskim trkama i Međunarodnom izložbom sitnih životinja, zatim Džipijada u selu Bare, Uskršnji etno festival 20. aprila u manastiru Sestroljin u Poljani i naravno tradicionalni Festival cveća 9. i 10. maja na Trgu oslobođenja u gradu“, naveo je Baldić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend