Lokalne vesti

Požarevac odgovorio na upitnike

Grad Požarevac je u roku odgovorio na upitnik koji je iz kabineta potpredsednika vlade za evropske integracije upućen gradovima i opštinama, kaže Jasmina Milenković iz gradske uprave.

Upitnik se odnosio na projekte koji se na teritoriji grada finansiraju iz sredstava EU, a njegova svrha je bila da se sagleda situacija na nivou Srbija, ali i da se finansijski pomogne opštinama koje imaju problema u njihovoj realizaciji, kaže ona.

"U tom momentu je projekat vodoizvorišta već bio pri kraju, tako da nismo imali potrebu za dodatnim sredstvima. U toku je realizacija projekata koji se odnose na unapređenje rada lokalne uprave i prostorno planiranje, koji su takođe pokriveni budžetom. Tu su i projekti Bašta Srbije i program prekogranične saradnje gde je grad Požarevac uredno predvideo svoje učešće".

Iako je Požarevac finansijski pokrio sve projekte čija je realizacija odobrena u prethodne četiri godine, svrha upitnika je bila i da se stekne uvid u kapacitete i zainteresovanost opština za veću finansijsku podršku infrastrukturnim projektima koja se može dobiti iz EU.

"Smatram da je značajno da u republici postoji uvid koliko su gradovi i opštine aktivni po pitanju sredstava koja su nam dostupna iz fondova EU, kao i uvid u probleme koji prate njihovu realizaciju".

Zbog loše koordinacije u gradskoj upravi Požarevac je o upitniku bio obavešten tek nakon upozorenja potpredsednika Vlade Božidara Đelića da će Vladi računati da  opštine koje ne popune formulare nisu zainteresovane za pomoć.

Milenković kaže da se pored toga Požarevac uklopio u rokove za dostavljanje odgovora.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend