Lokalne vesti

Požarevac u ledenim danima

Ledeni dani u Požarevcu traju od utorka, a od srede se formirao i snežni pokrivač od nekoliko centimetara.

Meteorolozi najavljuju obilnije snežne padavine, ali su u PZP Požarevac spremni i ljudstvo i mehanizacija da rade na čišćenju saobracajnica, kaže Željko Luković, načelnik štaba zimske službe. On napominje da je kompletna mehanizacija na vreme remontovana i spremna za zimsko održavanje. Svi putni pravci su prohodni, a na manjim ulicama ima mestimično ugaženog snega.

Tokom ledenih dana daljinsko grejanje u Požarevcu funkcioniše bez većih problema. Tehnički direktor Toplifikacije Zlatko Cvejić kaže da sistem dobija dovoljno toplotne energije iz kostolačkih elektrana i da se ne očekuju veći problemi u snabdevanju.

Inspekcijske službe u Požarevcu upozorile su građane i vlasnike firmi na obavezu da očiste od snega trotoare ispred stambenih zgrada, dvorišta i poslovnih prostorija.  

Odgovornim licima može se izreći mandatna kazna na licu mesta koja iznosi 2.500 dinara za fizičke i 5.000 dinara za pravne subjekte. Nakon pokretanja prekršajne prijave kazne su i do 20 puta više upozoravaju u inspekciji.

Zatvorena parkirališta danas su mestimično bila prekrivena snegom. U Parking servisu kažu da su za ovu sezonu nabavili mašinu za čišćenje snega i formirali ekipe koje će posipati so na parkiralištima.  Saša Životić iz ovog javnog preduzeća kaže da se neće intervenisati pre jačih padavina.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend