Društvo Lokalne vesti Naše pare

Požarevac učestvuje u projektu digitalizovanja investicionih mapa

Grad Požarevac uzeo je učešće u projketu za osnivanje informacionog sistema - Nacionalnog registra investcionih mapa.

Cilj ovog Projekta, u kome pored Požarevca učestvuje još 10 opština i gradova (Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Priot, Zrenjanin ) je osnivanje Nacionalnog registra investcionih mapa za kreiranje, upravljanje i monitoring lokacija za investicije u Srbiji. To će omogućiti da sve potencijalne investicione lokacije budu publikovane u digitalnoj formi.

Nakon uspostavljanja Nacionalnog registra investicionih lokacija, potencijalni investitori će moći putem aplikacije da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju.

U Srbiji bi za dve godine trebalo da bude uspostavljen Nacionalni registar investicionih mapa, koji će na digitalnoj platformi GeoSrbija biti dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima.

Ovaj Projekat je jedna u nizu aktivnosti u prosecu razvoja elektronske uprve Republike Srbije i doprineće jačanju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.  Projekat će  doprineti  postizanju održivog i inkluzivnog ekonomskog rasta u Srbiji, u unapređenju poslovnog ambijenta, u povećanju investicija i inovativnosti privatnog sektora, u unapređenju transparentnosti investicionog procesa i u unapređenju klime za priliv investicija. Takođe, doprinosi procesu evrointegracija Srbije i unapređuje aktivnosti na realizaciji Agende održivog razvoja 2030 Ujedinjenih nacija i kao takav je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend