Lokalne vesti

Požarevac vs. Vrnjačka Banja

U Srbiji se održava Međunarodni dan izazova. Suparnik Požarevca ove godine je Vrnjačka Banja.

Osnovni cilj manifestacije je uključivanje što većeg broja ljudi u fizičke aktivnosti. Od 7 do 20 časova, gotovo na svakih sat vremena u Požarevcu je organizovano neko dešavanje, a pored grada i Kancelarije za mlade uključile su se škole, vrtići, preduzeća i vojska.

Suština Dana izazova je međusobno nadmetanje dva, žrebom izabrana grada iz iste kategorije, koji bi  korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, trebalo da buduuspešniji u iniciranju i pokretanju što većeg broja građana na vežbanje i druge oblike fizičke aktivnosti.

Požarevac je prošle godine pobedio opštinu Senta, a ove godine je rival Vrnjačka Banja. Ko izgubi mora da istakne zastavu suparničkog grada, kaže Veljko Obradović iz Kancelarije za mlade.

Pripadnici vojske su jutros vežbali, tokom dana sindikati javnih preduzeća i policije na hipodromu se takmiče u nadvlačenju konopca, u školama se održavaju zajednički časovi fizičkog, a centralni događaj je turnir u malom fudbalu od 18 časova u Tabačkoj čaršiji.

Minimalni zadatak u okviru Dana izazova je da se danas svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend