Lokalne vesti

Požarevačke škole bez štrajka

Iako škole nastavljaju štrajk upozorenja celodnevnom obustavom rada, jer nije postignut dogovor o reformi obrazovanja sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, požarevačke škole neće štrajkovati .

Kako nam je objasnio potpredsednik gradskog sindikata prosvetnih radnika Požarevac Dragan Kostić, na nedavno održanom sastanku prosvetnih radnika odlučeno je da najavljeni štrajkovi za sada nisu primereni, jer je kraj školske godine. Međutim, Kostić kaže da podržavaju štrajk jer uslovi pod kojima rade prosvetni radnici nisu najbolji.

Kako nam je objasnio Kostić, škole bi mogle da se najverovatnije štrajku priključe u septembru, ukoliko se zahtevi prosvetnih radnika ne ispune.

Sindikat prosvetnih radnika Srbije traži ograničavanje broja učenika u odeljenju na 25, odlaganje primene sistema finansiranja po učeniku do 2020. godine, kao i uvođenje obaveznog srednjeg obrazovanja.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend