Lokalne vesti

Požarevačke ulice

Odgovornost za stanje u kojem se nalaze saobraćajnice u Požarevcu snosi direktor Direkcije za izgradnju Miodrag Stojković sa poslovodstvom, nadzor i izvođači radova zbog čijeg prepucavanja kroz postupke javnih nabavki u poslednje dve godine trpe svi građani, izjavio je sinoć gradonačelnik Miodrag Milosavljević u intervjuu TV Sat.

Milosavljević kaže da je dobio dopis od saobraćajne policije da bi hitne intervencije zbog oštećenja trebalo izvršiti na gotovo svim kolovozima u gradu. Navodi da je zbog zastoja u javnim nabavkama zatražio da se svih 33 miliona dinara za održavanje ulica dodeli pregovaračkim postupkom.

Jedan od primera nemara izvođača je ulica Knez Milošev venac. Radovi i vraćanje te ulice u prvobitno stanje trebalo je prošle godine da se završe za 18 dana. Međutim, ulica je i danas raskopana i rizična za saobraćaj. Milosavljević kaže da je kvalitet izvedenih radova u gradu loš, da se rokovi ne poštuju  i dodaje da je od direktora direkcije tražio da raskine ugovore i tuži izvođače.

Osim investicionog održavanja puteva, Direkcija za izgradnju u Požarevcu u poslednje dve godine ne može da se pohvali procentom realizovanih investicija iz budžeta. U planu i programu preduzeća koji će se naći pred odbornicima u četvrtak, navedeno je da su investicije u finansijskom delu u 2010. ostvarene sa oko 37 odsto, a da je fizičko ostvarenje tek za oko polovinu veće.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend