Lokalne vesti

Požarevcu sredstva za projekte

Ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić danas je boravio u poseti Požarevcu.

Grad je sa Fondom za zaštitu životne sredine Srbije potpisao ugovore za sufinansiranje regionalnog plana upravljanja otpadom i sanaciju gradskih deponija u Sopotu i industrijskoj zoni. Ministar je danas pustio u rad solarno postrojenje za grejanje vode u bolnici.

Grad će od republičkog fonda za regionalni plan i sanaciju deponija moći da povuče do 35 miliona dinara, a sredstva su bespovratna.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević istakao je značaj projekata za čiju su realizaciju Požarevcu odobrena sredstva.

Ministar Oliver Dulić rekao je da će Požarevac dobiti 100 miliona dinara za pomoć gradjevini, što će, kako je naglasio, od grada napraviti veliko gradilište.

Fond za zaštitu životne sredine Srbije finansirao je sa oko 15 miliona dinara izgradnju postrojenja za zagrevanje vode u bolnici koje je ministar danas otvorio.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend